#p@@#

Your IP: 44.201.95.84


empty Juist Detachering https://juistdetachering.nl Zien wat iedereen ziet, doen wat niemand doet. Thu, 07 May 2020 11:58:09 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.13 https://juistdetachering.nl/wp-content/uploads/2019/02/cropped-favijuist-32x32.png Juist Detachering https://juistdetachering.nl 32 32 Bouw nog lang niet uit stikstofimpasse: vooral infra de dupe https://juistdetachering.nl/bouw-nog-lang-niet-uit-stikstofimpasse-vooral-infra-de-dupe/ Thu, 07 May 2020 11:58:09 +0000 https://juistdetachering.nl/?p=1504 Honderden projecten staan stil of komen vertraagd op gang, werkvoorraden slinken zienderogen. Ondanks de toegezegde steun van het kabinet laat stikstof nog steeds diepe sporen na in de bouw. Vooral de deplorabele staat van de infrasector valt op. Grootste pijnpunt: het uitblijven van tenders. Moeten de bouwers dan maar lijdzaam afwachten of kunnen ze zelf ook stikstofruimte creëren? Bron: Lees […]

The post Bouw nog lang niet uit stikstofimpasse: vooral infra de dupe appeared first on Juist Detachering.

]]>

Honderden projecten staan stil of komen vertraagd op gang, werkvoorraden slinken zienderogen. Ondanks de toegezegde steun van het kabinet laat stikstof nog steeds diepe sporen na in de bouw. Vooral de deplorabele staat van de infrasector valt op. Grootste pijnpunt: het uitblijven van tenders. Moeten de bouwers dan maar lijdzaam afwachten of kunnen ze zelf ook stikstofruimte creëren?

Bron: Lees meer op www.cobouw.nl

The post Bouw nog lang niet uit stikstofimpasse: vooral infra de dupe appeared first on Juist Detachering.

]]>
Rijkswaterstaat, versneld werkzaamheden aan de rijkswegen. https://juistdetachering.nl/rijkswaterstaat-versneld-werkzaamheden-aan-de-rijkswegen/ Fri, 24 Apr 2020 10:12:21 +0000 https://juistdetachering.nl/?p=1501 Allerhande werkzaamheden aan de A1 richting Apeldoorn, de A12 bij het viaduct Stadsbosch en de A8 worden naar voren gehaald om de bouw draaiende te houden in de coronacrisis. Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt. Verder heeft de minister samen met de bouwsector besloten asfalterings- en andere onderhoudswerkzaamheden bij projecten die nu al in uitvoering zijn, te […]

The post Rijkswaterstaat, versneld werkzaamheden aan de rijkswegen. appeared first on Juist Detachering.

]]>

Allerhande werkzaamheden aan de A1 richting Apeldoorn, de A12 bij het viaduct Stadsbosch en de A8 worden naar voren gehaald om de bouw draaiende te houden in de coronacrisis. Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt.

Verder heeft de minister samen met de bouwsector besloten asfalterings- en andere onderhoudswerkzaamheden bij projecten die nu al in uitvoering zijn, te versnellen. Ook onderzoekt Rijkswaterstaat samen met brancheorganisaties de mogelijkheden om werkzaamheden die voor latere jaren gepland stonden, naar voren te halen. Het gaat niet alleen om maatregelen die direct uitvoerbaar zijn, maar ook om maatregelen voor over een half jaar en voor 2021.

Bron: lees verder op: www.cobouw.nl 

The post Rijkswaterstaat, versneld werkzaamheden aan de rijkswegen. appeared first on Juist Detachering.

]]>
Juist Detachering op een kennissessie bij LinkedIn https://juistdetachering.nl/juist-detachering-op-een-kennissessie-bij-linkedin/ Thu, 10 Oct 2019 09:04:05 +0000 https://juistdetachering.nl/?p=1437 Gisteren ben ik op een kennissessie geweest bij LinkedIn in Amsterdam. Daarin zijn verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. Wat ik onder andere zeer interessant vond om te horen dat wij als recruiters in Europa vermoeden dat de vraag naar ZZP’ers/Freelancers zal stijgen met 50% de komende 5 jaar.   Daarnaast zit Juist Detachering in de juist positie. Namelijk 87% van […]

The post Juist Detachering op een kennissessie bij LinkedIn appeared first on Juist Detachering.

]]>

Gisteren ben ik op een kennissessie geweest bij LinkedIn in Amsterdam. Daarin zijn verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. Wat ik onder andere zeer interessant vond om te horen dat wij als recruiters in Europa vermoeden dat de vraag naar ZZP’ers/Freelancers zal stijgen met 50% de komende 5 jaar.

 

Daarnaast zit Juist Detachering in de juist positie. Namelijk 87% van de kandidaten op Linkedin, die op zoek naar een nieuwe baan (opportunity), heeft interesse in het Midden en Kleinbedrijf. Alleen aan ons (de recruiter) de taak, de sollicitant aan de hand te nemen in zijn zoektocht naar de Juiste baan. Oftewel de “Candidate Journey”.

LinkedIn heeft toegang tot 90 miljoen van de werkende mensen in Europa. Nederland staat bovenin, als klein land in Europa aangaande ingeschreven/actief op LinkedIn. In totaal 9 miljoen mensen/werkende in Nederland hebben een LinkedIn account.

The post Juist Detachering op een kennissessie bij LinkedIn appeared first on Juist Detachering.

]]>
Topvrouw waarschuwt gww: ‘Nieuw portfolio Rijkswaterstaat ongeschikt voor infrabouwer https://juistdetachering.nl/topvrouw-waarschuwt-gww-nieuw-portfolio-rijkswaterstaat-ongeschikt-voor-infrabouwer/ Mon, 07 Oct 2019 13:13:10 +0000 https://juistdetachering.nl/?p=1433 Het portfolio van Rijkswaterstaat verandert in rap tempo. Topvrouw Michele Blom wil dat bouwers uniformer en flexibel gaan werken met standaardproducten. “Dat kan de gww-sector niet alleen, ga allianties aan met andersoortige partners.” De boodschap op de Marktdag van Rijkswaterstaat in Utrecht was glashelder. De traditionele gww-aannemer heeft zijn langste tijd gehad en zal zich moeten aanpassen aan het nieuwe […]

The post Topvrouw waarschuwt gww: ‘Nieuw portfolio Rijkswaterstaat ongeschikt voor infrabouwer appeared first on Juist Detachering.

]]>

Het portfolio van Rijkswaterstaat verandert in rap tempo. Topvrouw Michele Blom wil dat bouwers uniformer en flexibel gaan werken met standaardproducten. “Dat kan de gww-sector niet alleen, ga allianties aan met andersoortige partners.”

De boodschap op de Marktdag van Rijkswaterstaat in Utrecht was glashelder. De traditionele gww-aannemer heeft zijn langste tijd gehad en zal zich moeten aanpassen aan het nieuwe portfolio. De opdrachten die Rijkswaterstaat op de markt gaat zetten komende jaren zullen steeds minder

Bron: Lees verder op Cobouw

The post Topvrouw waarschuwt gww: ‘Nieuw portfolio Rijkswaterstaat ongeschikt voor infrabouwer appeared first on Juist Detachering.

]]>
Hitteschilden maken tunnel klaar voor gebruik https://juistdetachering.nl/hitteschilden-maken-tunnel-klaar-voor-gebruik/ Thu, 19 Sep 2019 09:14:53 +0000 https://juistdetachering.nl/?p=1416 Ook in de Gaasperdammertunnel is beton gebruikt dat te snel afspat. Daarom worden de wanden momenteel voorzien van hitteschilden. De Gaasperdammertunnel was al bijna af, toen serieuze brandveiligheidsproblemen in Nederlandse tunnels aan het licht kwamen. Het project in aanbouw ontsprong de dans niet: de bouwer bekleedt hem momenteel met hitteschilden, ter bescherming van het beton. Werknemers van bouwcombinatie IXAS (Ballast […]

The post Hitteschilden maken tunnel klaar voor gebruik appeared first on Juist Detachering.

]]>

Ook in de Gaasperdammertunnel is beton gebruikt dat te snel afspat. Daarom worden de wanden momenteel voorzien van hitteschilden.

De Gaasperdammertunnel was al bijna af, toen serieuze brandveiligheidsproblemen in Nederlandse tunnels aan het licht kwamen. Het project in aanbouw ontsprong de dans niet: de bouwer bekleedt hem momenteel met hitteschilden, ter bescherming van het beton.

Werknemers van bouwcombinatie IXAS (Ballast Nedam, Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure) gaan sinds januari met hoogwerkers door de vijf tunnelbuizen. Alle beton­wanden krijgen een stevig pantser van hittewerende schilden, die een voor een op hun plaats moeten worden gezet. Als de ene monteur een plaat tegen het beton heeft gezet, boort een collega er gaten in en tikt er ankers doorheen. Het is een ingrijpende operatie, want voor elk van de tunnelbuizen zijn vele duizenden schilden nodig.
Bron: lees verder op www.cobouw.nl

The post Hitteschilden maken tunnel klaar voor gebruik appeared first on Juist Detachering.

]]>
‘toekomst grote infrastructurele projecten gestoeld op drijfzand’ https://juistdetachering.nl/toekomst-grote-infrastructurele-projecten-gestoeld-op-drijfzand/ Thu, 05 Sep 2019 07:07:47 +0000 https://www.juistdetachering.nl/?p=1412 De problemen rondom grote, infrastructurele projecten van Rijkswaterstaat zijn veel groter en fundamenteler dan het gerenommeerde adviesbureau McKinsey concludeert. Dat schrijft oud-topman van Rijkswaterstaat, Jan de Bont, in een zeer uitgebreide open brief aan Cobouw. “Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat er nu echt concrete stappen gezet gaan worden.” Bouwers die opstappen bij projecten of wegblijven […]

The post ‘toekomst grote infrastructurele projecten gestoeld op drijfzand’ appeared first on Juist Detachering.

]]>

De problemen rondom grote, infrastructurele projecten van Rijkswaterstaat zijn veel groter en fundamenteler dan het gerenommeerde adviesbureau McKinsey concludeert. Dat schrijft oud-topman van Rijkswaterstaat, Jan de Bont, in een zeer uitgebreide open brief aan Cobouw. “Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat er nu echt concrete stappen gezet gaan worden.”

Bouwers die opstappen bij projecten of wegblijven bij aanbestedingen, wurgcontracten waar ze van walgen, zeesluizen en andere grote infrastructurele werken waar vrijwel.

Bron: lees verder op www.cobouw.nl

The post ‘toekomst grote infrastructurele projecten gestoeld op drijfzand’ appeared first on Juist Detachering.

]]>
‘Sector loopt stuk op machtsspelletjes’ https://juistdetachering.nl/sector-loopt-stuk-op-machtsspelletjes/ Thu, 05 Sep 2019 07:01:12 +0000 https://www.juistdetachering.nl/?p=1408 De bouw kampt met complexe projecten met te hoge risico’s. “Wegenbouwers lopen erbij weg of schrijven niet meer in, maar dat is niet de oplossing”, waarschuwt Hans Moll, oud-directeur van Strukton. In zijn boek, dat meer op een manifest lijkt, legt hij de structuurfouten bloot. Het tegengeluid vanuit de markt op McKinsey. “Wijzen is te makkelijk.” Hij ziet bouwdirecteuren vooral […]

The post ‘Sector loopt stuk op machtsspelletjes’ appeared first on Juist Detachering.

]]>

De bouw kampt met complexe projecten met te hoge risico’s. “Wegenbouwers lopen erbij weg of schrijven niet meer in, maar dat is niet de oplossing”, waarschuwt Hans Moll, oud-directeur van Strukton. In zijn boek, dat meer op een manifest lijkt, legt hij de structuurfouten bloot. Het tegengeluid vanuit de markt op McKinsey. “Wijzen is te makkelijk.”

Hij ziet bouwdirecteuren vooral weglopen en wijzen naar anderen; naar Rijkswaterstaat, naar andere opdrachtgevers. ‘Die andere kant’ is schuldig aan de kwakkelende gww-sector.
Bron: Lees verder op www.Cobouw.nl 

The post ‘Sector loopt stuk op machtsspelletjes’ appeared first on Juist Detachering.

]]>
Conflict Zuidasdok naar kookpunt: bouwers stappen op https://juistdetachering.nl/conflict-zuidasdok-naar-kookpunt-bouwers-stappen-op/ Mon, 17 Jun 2019 11:20:44 +0000 https://www.juistdetachering.nl/?p=1390 Het geschil over de Zuidasdok bereikt een nieuw dieptepunt. De bouwers zijn weggelopen en alle werkzaamheden voor de ontwerpfase (DO) zijn stilgelegd. De combinatie ZuidPlus (Heijmans, Fluor en Hochtief) haalt per direct het merendeel van de 500 medewerkers van het project. De projectorganisatie bevestigt dat zij afgelopen donderdag een brief heeft ontvangen van de bouwcombinatie waarin de beslissing over de […]

The post Conflict Zuidasdok naar kookpunt: bouwers stappen op appeared first on Juist Detachering.

]]>

Het geschil over de Zuidasdok bereikt een nieuw dieptepunt. De bouwers zijn weggelopen en alle werkzaamheden voor de ontwerpfase (DO) zijn stilgelegd. De combinatie ZuidPlus (Heijmans, Fluor en Hochtief) haalt per direct het merendeel van de 500 medewerkers van het project.

De projectorganisatie bevestigt dat zij afgelopen donderdag een brief heeft ontvangen van de bouwcombinatie waarin de beslissing over de Zuidasdok is meegedeeld.  “Alle werkzaamheden voor het Definitief Ontwerp worden gestaakt. Die mededeling heeft ons wel overvallen”, bevestigt Miranda Post namens de projectorganisatie Zuidasdok (Rijkswaterstaat, Amsterdam).
Bron: lees verder op Cobouw

The post Conflict Zuidasdok naar kookpunt: bouwers stappen op appeared first on Juist Detachering.

]]>
Project Zuidasdok vertraagd: ingewikkelde spoorklus alvast doorgezet https://juistdetachering.nl/project-zuidasdok-vertraagd-ingewikkelde-spoorklus-alvast-doorgezet/ Mon, 13 May 2019 12:49:28 +0000 https://www.juistdetachering.nl/?p=1376 De eerste grote klus voor Zuidasdok staat voor de deur. Met Pinksteren moet 70 meter spoordek dwars door de A10 worden geschoven. Een prelude voor het echte werk, de ondertunneling van de complete ring Zuid. “Dit kon niet wachten op herijking.” Vijf keer moeten harde deadlines worden gehaald. Vijf keer moet stipt 05.00 uur het spoor en de snelweg weer […]

The post Project Zuidasdok vertraagd: ingewikkelde spoorklus alvast doorgezet appeared first on Juist Detachering.

]]>
Reportage | Project Zuidasdok vertraagd: ingewikkelde spoorklus alvast doorgezet

De eerste grote klus voor Zuidasdok staat voor de deur. Met Pinksteren moet 70 meter spoordek dwars door de A10 worden geschoven. Een prelude voor het echte werk, de ondertunneling van de complete ring Zuid. “Dit kon niet wachten op herijking.”

Vijf keer moeten harde deadlines worden gehaald. Vijf keer moet stipt 05.00 uur het spoor en de snelweg weer worden vrijgegeven.

Bron: lees verder op: www.cobouw.nl

The post Project Zuidasdok vertraagd: ingewikkelde spoorklus alvast doorgezet appeared first on Juist Detachering.

]]>
BAM pakt half miljard aan bouwvolume met Australisch metroproject https://juistdetachering.nl/bam-pakt-half-miljard-aan-bouwvolume-met-australisch-metroproject/ Fri, 05 Apr 2019 07:27:29 +0000 https://www.juistdetachering.nl/?p=1360 BAM gaat in consortiumverband meewerken aan het metroproject Cross River Rail in het Australische Brisbane. Het Bunninkse bouwconcern zal onder meer de tunnel, stations en vastgoed realiseren. Met het project is een totale investering gemoeid van 3,4 miljard euro. BAM verwacht dat de werkzaamheden het bouwbedrijf vijf jaar lang zo’n 100 miljoen per jaar aan bouwvolume zal opleveren. Bron: lees […]

The post BAM pakt half miljard aan bouwvolume met Australisch metroproject appeared first on Juist Detachering.

]]>

BAM gaat in consortiumverband meewerken aan het metroproject Cross River Rail in het Australische Brisbane. Het Bunninkse bouwconcern zal onder meer de tunnel, stations en vastgoed realiseren.

Met het project is een totale investering gemoeid van 3,4 miljard euro. BAM verwacht dat de werkzaamheden het bouwbedrijf vijf jaar lang zo’n 100 miljoen per jaar aan bouwvolume zal opleveren.
Bron: lees verder op www.cobouw.nl

The post BAM pakt half miljard aan bouwvolume met Australisch metroproject appeared first on Juist Detachering.

]]>